Kvitter og kvadrater

Hm.

Dette har ikke vært en fantastisk dag, men det har heller ikke vært en grusom dag. Det verste er kanskje at jeg registrerte meg på twitter nå nettopp... Wæh!

I dag har jeg sittet altfor mye foran PC'en, istedet for å lese til eksamen. Nåvel, gjort er gjort.

Jeg sikler etter bil - BMW 525i fra 1977 - men lån er vanskelig å få. Kanskje jeg burde spørre mamma?

Nuvel. Jeg fant et fint tema for telefonen i dag da! Yay! Japan/Asia-tema, jeg likte det veldig godt.

Du får mig aldri att stå still

Soundtrack: Lars Winnerbäck

Du verden! For en dag!

Jeg våknet i heller uggen form, siden jeg var på quiz i går på Pias og drakk litt mer øl enn strengt tatt fornuftig. Men av en eller annen grunn hadde jeg én tanke i hodet: jeg må laste ned noe av Lars Winnerbäck! Jeg har vært nysgjerrig på denne fyren helt siden jeg så ham spille "Ingen soldat" på Skavlan i februar. Og nå, i dag, føltes det altså veldig riktig å sjekke ut nærmere hva slags musikk han lager. Som Tove Jansson lærte meg: "Og en skal bestemme seg for ting i visse stemninger og helst i en fart før stemningen går over." (Fra "Sent i november") - så mens jeg spiste en dugelig frokost lastet jeg ned samleplata hans + en video med nevnte opptreden på Skavlan.

Siden da har Winnerbäck gått så å si på repeat, musikken har sneket seg inn i ryggraden min, og nå merker jeg at den begynner å sitte. Den har funnet seg et sted i hjertet mitt hvor den åpenbart passer veldig godt og hvor den nå legger seg pent til rette. Favorittsangen min er uten tvil "Ingen soldat" (jeg har også lært meg den på gitar). Gud, så nydelig!!!

Litt utpå ettermiddagen puttet jeg Winnerbäck inn i mp3-spilleren min, pumpet opp dekkene på sykkelen og la i vei mot øst, sånn cirka. Åh. For en deilig, deilig, nydelig opplevelse, å sykle avgårde med ro og harmoni i kroppen og Winnerbäck i ørene. Sykkelturen endte opp på Obs på Lade, hvor jeg gikk rundt med handlevogn og følte at jeg hadde oppdaget noe viktig, noe ingen andre visste, jeg følte meg et lite hakk over alle andre. Jeg bare gikk der, rolig og avslappet i min egen lilleWinnerbäck-verden, hørte "Ingen soldat" om og om igjen, mens jeg fant de varene jeg skulle ha og lette etter ting jeg ikke visste at jeg trengte. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har hørt "Ingen soldat" til sammen i dag. Du verden, for en deilig opplevelse! Zen shopping (!). For øvrig kjøpte jeg en lekker orange ryggsekk (planen er å redesigne den motorpsycho-style). Billige joggesko fant jeg dog ikke :(

Det var virkelig herlig. Så herlig, at underveis måtte jeg stoppe, logge på facebook med mobilen og oppdatere statusen min til "Sykkeltur & Lars Winnerbäck <3" :) Det at jeg er "på ferie" (rent mentalt ihvertfall) gjorde nok også sitt til at jeg følte at alt var bare deilig akkurat der og da. Ah...

Nå har jeg spist en god pastasalat, og lastet ned "Solen i ögonen, en film om Lars Winnerbäck" som jeg skal se snart. I løpet av de nærmeste dagene må jeg dra og kjøpe noen CDer med han.

Livet er godt i dag, virkelig fantastisk!

Looks like spring, feels like fall


Soundtrack: Tom McRae


07:30 - Våknet første gang, tenkte å stå opp, men -

08:30 - Våknet andre gang. Ble liggende og våkne sakte.

Ca 09:00 - Sto opp. Frokost: Brødskiver med økologisk Norvegia. Yum!

Deretter: lastet opp mobilkamerabilder til flickr, knotet litt med bloggoppsett, rippet noen cd'er (Tom McRae, Mercury Rev). Men huff, PC'n hadde problemer med å lese Mercury Rev-CDen "Deserter's Songs" :/(for øvrig er det en av de beste platene så langt i musikkhistorien!)





Jeg liker denne dagen så langt. Den ser ut som vår, men føles som høst.








Nå skal jeg fikle mer med bloggen, og deretter skal jeg være flink og komme igang med bacheloroppgavejobbing:


*sikle*

















Kl. 17:53 - Vel, det ble lite lesing i dag. Til gjengjeld har jeg lært meg starten av "Stash" på gitar, og kommet opp med et gitarriff jeg ble veldig fornøyd med!

Oppvasken er også tatt, og nå kjenner jeg at middag bør komme fort. Spørsmålet er som alltid: hva? Skal jeg mekke noe av det jeg har på kjøkkenet, eller skal jeg gå og kjøpe noe? Hm. Pasta hadde vært godt. Men været er jo rimelig guffent. Men kanskje jeg har nok ting til å snekre en pastarett. Men da skulle jeg hatt rødvin, gjerne en italiensk, men det har jeg altså ikke.

Manifest / Introduksjon

Soundtrack: Bruce Springsteen - Badlands (fra "Darkness on the edge of town", 1978)

Da jeg startet denne bloggen i 2005 var tanken, hvis jeg husker riktig, at den skulle være hemmelig. Som en dagbok, som ingen skulle lese. Ganske idiotisk egentlig, å legge den ut på nettet da. Vel, den ble aldri som planlagt, men i det siste har bloggelysten blomstret opp igjen, så jeg skal gjøre et nytt forsøk. Denne gang med bilder, når jeg får tilbake digitalkameraet mitt! Og livet mitt er på mange måter annerledes nå, så det blir uansett annerledes enn den gang.

Noe av det første jeg skrev her var følgende manifest (bloggen min skulle være en antiblogg):
1. dette er en hytte, med veranda. ("folk har hus, men de er verandaer")
2. ingen er her.
3. dette er ikke en blog.
4. "write on, can't change or go back, involuntary, unrevised, spontaneous, subconscious, pure." / "be in love with your life, every detail of it." / "you're a genious all the time." / "write for the world to read and see your exact pictures." (Jack Kerouac)
5. alt er lov, ingen vet noenting.
6. here be monsters.
7. closer always.
8. hytta ligger i en skog.
9. "i juni er nettene aldri farlige." (Tove Jansson)

Ting er åpenbart annerledes nå, men noe ligger fortsatt i bunn; en kjerne. Det finnes en kjerne i alt. Det sies at når to mennesker møtes er det egentlig seks mennesker som møtes - hver person er egentlig tre personer: man er seg selv som man ser seg selv, man er seg selv som den andre ser seg og man er den man egentlig er. William James (psykolog og filosof) sa det mer elegant: 
Whenever two people meet, there are really six people present. There is each man as he sees himself, each man as the other person sees him, and each man as he really is.
Så sånn er det. Jeg tror ihvertfall på det der, og merker hvor godt det stemmer. Jeg kommer sikkert til å tenke mer på det etter hvert.

Nytt manifest:
  1. "write on, can't change or go back, involuntary, unrevised, spontaneous, subconscious, pure." / "be in love with your life, every detail of it." / "you're a genious all the time." / "write for the world to read and see your exact pictures." (Jack Kerouac)
  2. Dette er en veranda, et utkikkspunkt, et nytt perspektiv
  3. Alt er lov
  4. "Summer's here and the time is right for racing in the streets" --Bruce Springsteen
  5. "I juni er nettene aldri farlige." (Tove Jansson)
  6. Dette manifestet trenger mer entusiasme.

another world

today: flashbacks.

working in an office at the local hospital i see lots of names every day, some familiar, some not. today i saw one which vaguely reminded me of someone, a name which triggered a memory hidden quite a long way away.

of course a girl, always a girl, is it not? this time back in junior high, i must've been 14, she was a year older and so incredibly cute. the funny thing is, i never really knew her at all, she's mostly a name and a image which is no longer sparkling clear in my mind, but still clear enough. the few times i talked to her was weird, hazy blurred memories of white wine & early summer nights, blood, i remember the first time i actually met her she had accidentally cut herself on some glass and was bleeding all over, she made it to the hospital and got everything stiched back together. after that i only met her a few times, good times. i seem to remember other people later telling me "that girl is crazy", "she's weird" etc. i didn't believe them. was i naive? i don't know.

using one of the more convenient electronic tools available to secretaries at the hospital i looked up her name and found out some small, but interesting details. first of all, she currently lives in the middle of a gigantic dump, a tiny shitty place (i've lived there myself, i should know; it's a no-good-man's land), god knows what she's doing there. second: her birthday is tomorrow.

once again, everything connects to everything.

i heart hubblebees

supernova remnants - kinda descriptive for my quit-smoking-plan.

i love hubble.

not quitting smoking is ok, for now. and buying a ultra-cool Zippo lighter didn't really help.

manifesto

1. dette er en hytte, med veranda. ("folk har hus, men de er verandaer")
2. ingen er her.
3. dette er ikke en blog.
4. "write on, can't change or go back, involuntary, unrevised, spontaneous, subconscious, pure." / "be in love with your life, every detail of it." / "you're a genious all the time." / "write for the world to read and see your exact pictures." (kerouac)
5. alt er lov, ingen vet noenting.
6. here be monsters.
7. closer always.
8. hytta ligger i en skog.
9. "i juni er nettene aldri farlige." (tove jansson)