Du får mig aldri att stå still

Soundtrack: Lars Winnerbäck

Du verden! For en dag!

Jeg våknet i heller uggen form, siden jeg var på quiz i går på Pias og drakk litt mer øl enn strengt tatt fornuftig. Men av en eller annen grunn hadde jeg én tanke i hodet: jeg må laste ned noe av Lars Winnerbäck! Jeg har vært nysgjerrig på denne fyren helt siden jeg så ham spille "Ingen soldat" på Skavlan i februar. Og nå, i dag, føltes det altså veldig riktig å sjekke ut nærmere hva slags musikk han lager. Som Tove Jansson lærte meg: "Og en skal bestemme seg for ting i visse stemninger og helst i en fart før stemningen går over." (Fra "Sent i november") - så mens jeg spiste en dugelig frokost lastet jeg ned samleplata hans + en video med nevnte opptreden på Skavlan.

Siden da har Winnerbäck gått så å si på repeat, musikken har sneket seg inn i ryggraden min, og nå merker jeg at den begynner å sitte. Den har funnet seg et sted i hjertet mitt hvor den åpenbart passer veldig godt og hvor den nå legger seg pent til rette. Favorittsangen min er uten tvil "Ingen soldat" (jeg har også lært meg den på gitar). Gud, så nydelig!!!

Litt utpå ettermiddagen puttet jeg Winnerbäck inn i mp3-spilleren min, pumpet opp dekkene på sykkelen og la i vei mot øst, sånn cirka. Åh. For en deilig, deilig, nydelig opplevelse, å sykle avgårde med ro og harmoni i kroppen og Winnerbäck i ørene. Sykkelturen endte opp på Obs på Lade, hvor jeg gikk rundt med handlevogn og følte at jeg hadde oppdaget noe viktig, noe ingen andre visste, jeg følte meg et lite hakk over alle andre. Jeg bare gikk der, rolig og avslappet i min egen lilleWinnerbäck-verden, hørte "Ingen soldat" om og om igjen, mens jeg fant de varene jeg skulle ha og lette etter ting jeg ikke visste at jeg trengte. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har hørt "Ingen soldat" til sammen i dag. Du verden, for en deilig opplevelse! Zen shopping (!). For øvrig kjøpte jeg en lekker orange ryggsekk (planen er å redesigne den motorpsycho-style). Billige joggesko fant jeg dog ikke :(

Det var virkelig herlig. Så herlig, at underveis måtte jeg stoppe, logge på facebook med mobilen og oppdatere statusen min til "Sykkeltur & Lars Winnerbäck <3" :) Det at jeg er "på ferie" (rent mentalt ihvertfall) gjorde nok også sitt til at jeg følte at alt var bare deilig akkurat der og da. Ah...

Nå har jeg spist en god pastasalat, og lastet ned "Solen i ögonen, en film om Lars Winnerbäck" som jeg skal se snart. I løpet av de nærmeste dagene må jeg dra og kjøpe noen CDer med han.

Livet er godt i dag, virkelig fantastisk!

0 comments: